Malinovo-šľahačkovo-želatínová torta s ovocím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 3 vajcia * 3 kopcovité PL práškového cukru * 3 kopcovité PL polohrubej múky * tuk a polohrubá múka na vymastenie a vysypanie dna tortovej formy * PLNKA: 20 g práškovej želatíny * 250 ml vody * 120 g kryštálového cukru * 2 šľahačky á 250 ml * 200 g malín * ovocie na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Tip na letnú ovocnú tortu, viac v obrázkovom postupe

1. Do misy dáme 3 žĺtka a 2 kopcovité PL práškového cukru a šľaháme pár minút do peny, ...
2. ... pridáme 3 kopcovité PL polohrubej múky, zamiešame a ...
3. ... nakoniec ľahko vmiešame sneh z 3 bielkov a 1 kopcovitej PL práškového cukru.
4. Dno tortovej formy vymastíme a vysypeme polohrubou múkou a vlejeme cesto, ...
5. ... rovnomerne rozotrieme a ...
6. ... upečieme vo vyhriatej rúre cca 15-20 minút pri 180°C a necháme vychladnúť.
7. Do pohára nalejeme 125 ml vody, vsypeme 20 g práškovej želatíny ...
8. ... a necháme ju nabobtnať.
9. Medzitým vyšľaháme obe šľahačky.
10. Do menšieho hrnca nasypeme 120 g kryštálového cukru a nalejeme 125 ml vody a zohrievame a miešame, až sa všetok cukor rozpustí.
11. Pridáme nabobtnanú želatínu a miešame a zohrievame len chvíľku, až bude tekutá. POZOR, NESMIE VRIEŤ!
12. Potom želatínovú tekutú zmes rozdelíme na polovicu do 2 pohárov a stále miešame až kým bude vlažná. POZOR, musí ostať len vlažná. Ak by bola teplejšia, šľahačka (do ktorej ju budeme liať) by sa zrazila.
13. Maliny, či už čerstvé alebo rozmrazené, popučíme vidličkou na tanieri a ...
14. ... vmiešame ich do jednej šľahačky.
15. Potom prilejeme 1 pohár pripravenej vlažnej želatíny, dobre vymiešame a ...
16. ... vylejeme na pripravený vychladnutý korpus.
17. Druhý pohár vlažnej želatíny prilejeme do druhej vyšľahanej šľahačky, opäť dobre vymiešame a ...
18. ... vylejeme na malinovú vrstvu.
19. Povrch uhladíme, môžeme urobiť vidličkou dookola alebo aj po celej ploche "brázdy" a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 8 hodín.
20. Ozdobíme ovocím podľa fantázie, ja som mala nektarinky, kiwi, mandarinky.
21. A servírujeme.