Letná hubová polievka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
mrkva, petržlen cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, kuriatka (dubáky, hliva), vegeta, olej, polohrubá múka, petržlenová vňať
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Zeleninu si očistíme, |
 |
nakrájame na menšie kúsky, cibuľu a cesnak necháme vcelku, |
 |
očistené a umyté huby - u nás teraz kuriatka - krátko povaríme a scedíme (máme asi 100 g predvarených ) |
 |
zeleninu uvaríme do polomäkka asi v 3 l vody (zeleniny si pridajte primerane na množstvo vody podľa potreby, my nemáme radi riedke polievky) pridáme predvarené huby /môžete použiť aj dubáčiky, hlivu/, |
 |
2 lyžice vegety, štipku čierneho mletého korenia, väčšiu štipku cukru na zjemnenie |
 |
stonky petržlenu aj s vňaťou, |
 |
na oleji si urobíme svetlú zápražku – asi tak z 3 lyžíc oleja – ja dávam od oka, mierne navŕšenej lyžice múky, vypneme |
 |
zalejeme vodou, poriadne premiešame, |
 |
hotovú zápražku |
 |
vylejeme do polievky, premiešame, |
 |
pridáme nakrájanú petržlenovú vňať |
 |
a necháme povrieť aspoň 3 min. |
 |
Polievku máme hotovú, podľa potreby dochutíme. |