Letná hubová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mrkva, petržlen cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, kuriatka (dubáky, hliva), vegeta, olej, polohrubá múka, petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Zeleninu si očistíme,
nakrájame na menšie kúsky, cibuľu a cesnak necháme vcelku,
očistené a umyté huby - u nás teraz kuriatka - krátko povaríme a scedíme (máme asi 100 g predvarených )
zeleninu uvaríme do polomäkka asi v 3 l vody (zeleniny si pridajte primerane na množstvo vody podľa potreby, my nemáme radi riedke polievky) pridáme predvarené huby /môžete použiť aj dubáčiky, hlivu/,
2 lyžice vegety, štipku čierneho mletého korenia, väčšiu štipku cukru na zjemnenie
stonky petržlenu aj s vňaťou,
na oleji si urobíme svetlú zápražku – asi tak z 3 lyžíc oleja – ja dávam od oka, mierne navŕšenej lyžice múky, vypneme
zalejeme vodou, poriadne premiešame,
hotovú zápražku
vylejeme do polievky, premiešame,
pridáme nakrájanú petržlenovú vňať
a necháme povrieť aspoň 3 min.
Polievku máme hotovú, podľa potreby dochutíme.