*♥*Páperové buchty a koláče*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto - 1/2 kg polohrubej múky, 3 PL práškového cukru, trocha soli (cca 1 čL), 2 žĺtka, 1 dl oleja do cesta, asi 1/2 dl oleja na potieranie , 1 kocka kvasníc, 2,5 dl mlieka; Plnka - 1 kocka tvarohu, 1 žĺtko, práškový cukor podľa chuti, 3PL kokosu, 2 PL vanilkového pudingu, A ešte - hrozienka do plnky + hustý džem alebo lekvár a drobenka na povrch koláčov

POSTUP PŘÍPRAVY

Cestíčko je úžasne mäkkulinké, ľahučké ako páper a buchty i koláče sú "rýchlomiznúce" ani sa nestačíte čudovať :-D . Na pridanie kokosu do tvarohovej plnky ma inšpiroval recept od finky19 ID 64179 - jej tvarohovník.

Z trochy vlažného mlieka, cukru a kvasníc pripravíme kvások. Vlejeme ho do misy k múke, ktorú sme dvakrát preosiali, pridali soľ, žĺtka a olej a zvyšný cukor. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa krásne odlepuje od misy.Dáme ho kysnúť na teplé miesto.
Vykysnuté vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme ho asi na 0,5 cm.
Pripravíme si plnku. Do misky vyklopíme tvaroh, pridáme žĺtko, práškový cukor podľa chuti, rozmiešame a pridáme vanilkový puding a kokosovú múčku. Znova premiešame a ak je plnka ešte riedka, pridáme puding.
Medzitým cesto zasa trocha podkyslo a my ho rozkrájame na štvorce. Na každý položíme plnku a prihodíme zopár hrozienok (ale nemusíme).
Spojíme najprv protiľahlé rohy a potom cesto poriadne pritlačíme k sebe, aby vznikol batôžtek.
Prevrátime ho spojom cesta nadol a medzi dlaňami ho vytvarujeme doguľata. Nakladieme do vymasteného a múkou vysypaného pekáča kúsok od seba. Pomastíme ich po bokoch i zvrchu olejom. Pomastiť buchty na povrchu je ešte oveľa dôležitejšie ako dať tuk do cesta. (Nie som taká múdra, neobjavila som to, ale som to čítala v nejakom časáku... poznáte, také tie rady čo a ako? No a zistila som, že fakt je to pravda).
Buchty šupneme do rúry, (alebo niekto aj do trúby :-D ) vyhriatej na 180°C a pečieme do zlatohnedej farby (neuvádzam počet minút, lebo každý má inú rúru a inak pečú). Ja som v mojej rúre piekla pri vrchnom i dolnom ohreve a zapnutom ventilátore asi 15 minút.
Recept na koláče som sem už raz vkladala http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13335 Čiže tu len stručne pripomeniem, že po sformovaní buchtičiek ich dáme na plech, trocha ďalej od seba, vtlačíme do ich stredov lyžičku, aby sme urobili priehlbinku, do ktorej budeme dávať džem (má tam ísť lekvár, ale nám nechutí, máme radšej džem) . Tak ho tam dáme. Potom koláče potrieme olejom a následne i žĺtkom rozmiešaným s troškou mlieka.
A nakoniec okolo džemu urobíme ozdôbku z drobenky.
Pečieme tiež pri 180°C do zlatohneda. Môžeme posypať cukrom, (ale načo zbytočný cukor? )
mňam, mňam :-) Z celého množstva mi vyšlo 12 koláčov a 11 buchiet.