jemná bábovka - naša obľúbená a krásne žltá



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec, 300 g práškového cukru, 300g polohrubej múky, 1 dl oleja, 6 lyžíc mlieka, 1 lyžička kakaa, štvrť balíčka prášku do pečenia

POSTUP PŘÍPRAVY

viď obrázkový postup - túto bábovku musím piecť vždy keď príde švagriná z Anglicka, vždy si ju už dopredu objedná.

najprv si prichystáme formu na bábovku vymažeme ju a vysypeme múkou
rozdelíme si zvlášť bielka a zvlášť žĺtky
žĺtka si vymiešame s cukrom, ak to pôjde ťažko pridajte si olej
z bielkov si vyšľaháme tuhý - tuhý sneh
do múky si primiešame prášok do pečiva - ja nepreosievam, len ho tam vmiešam lyžicou
do žĺtkov si pridáme mlieko, ja používam staré veľké lyžice. Nie tie dnešné diétne, s ktorými mi manžel odmieta jesť polievky ( vraj sú ako čajové lyžičky ).
postupne vmiešame múku, nedajte si ju naraz lebo sa to potom ťažko mieša. Vznikne dosť husté cesto, ktoré sa ale zriedi bielkovým snehom.
teraz jemne primiešame sneh, treba ho pridávať postupne a opatrne miešať, aby bolo cesto pekne nadýchané a trošku si bublinkovalo
tak 3/4 cesta si vylejeme do formy a do zvyšku pridáme za čajovú lyžičku kakaa. Kto má rád kakao môže aj viac, ale nie veľa lebo potom je kakaové cesto tvrdé.
zvyšok kakaového cesta vylejeme do formy a dáme piecť. Ja pečiem v elektrickej rúre na tých 170°C asi tak 50 min., treba prispôsobiť svojej rúre a skúšať špajglou či sa cesto ešte lepí.
môj malý asistent, varil so mnou. Takže som obchádzala autíčka a všetky iné možné hračky, ktoré varili s ním.
tak a dúfajme, že ostane aj na zajtra :-))))))