Moravské koláčiky s pudingom a jabĺčkami - nenormálne "žravé"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto : 500g hl. múky, 1 kocka droždia, 300 ml vlažné mlieko, 1 ML kryšt.cukor na kvások, 1 vajce, 50g med, štipka soli, 40g roztopeného masla. Puding : 200 ml mlieko, 1 PL med, 1 PL prášk.cukor, 1 vanilkový puding, 100 g kyslá smotana, 2 jablká,1 PL kryšt.cukor, 12 ML džemu z čiernych ríbezlí - ale može byť hocijaký iný. Posýpka: 2 PL prášk.cukor, 4 PL hrubá múka, 1 PL- kopcová masla, 1/2 ML ml.škorice

POSTUP PŘÍPRAVY

- trochu iná a veeeeľmi chutná obmena moravských koláčikov, ktoré sú neskutočne jemné a fakt som doteraz lepšie nejedla. Vždy som sa bála piecť moravské koláčiky, ale s týmto cestom skutočne nie je čo pokaziť a sú vynikajúce aj na druhý deň.

- urobíme kvások z mieka a cukru, kvások zmiešame s ostatnými ingredienciami a necháme vykysnúť na teplom mieste .... po vykysnutí, šup s ním na prac. dosku
- cesto si na doske premiesime a rozdelíme na 12 rovnakých kúskov. Malá rada-rozdeľte ich ešte na polovicu, vznikne vám 24 kúskov - budú potom také akurát do ruky
- upravíme rukami na takéto placičky a rozdelíme po 6 ks na 2 plechy. / Ak sme si ich rozdelili na 24 ks, na plech výjde po 12 ks
- puding si pripravíme dopredu,kým nám kysne cesto, týmto sposobom - uvaríme si puding z mlieka, vanilkového pudingu a medu, necháme vychladiť
- do mierne vychladnutého šupneme smotanu a práškový cukor
- vyšľaháme do krémova
- na každú placku dáme rovnomerne puding a po 1 ML džemíku
- jablká si nakrájame na tenúčko ( šúpať ich vobec netreba - ono sa to upečie ) a zmiešame s 1 PL kryšt. cukru .... navrstvíme na koláčiky už obložené pudingom a džemom
- urobíme si posýpku ... a pekne ňou posypeme koláčiky
asi takto :) .. a šup s tým do rúry. Pečieme pri teplote caa 190-200 stupňov, asi 15 min. Treba sledovať
- a upečené ...
- po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a papáme :)