Roláda z diviaka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

olej, mleté mäso z diviaka (cca 1 kg), 4 rožky, 200-300 ml mlieka, 6 strúčikov cesnaku, 1 bal korenie na divinu, soľ, čierne korenie, strúhanka, 2 surové vajíčka, 2 uvarené vajíčka, mrazená zelenina, tvrdý syr nakrájaný na pásiky (cca 100 g), párky alebo klobáska, potravinárska fólia, alobal

POSTUP PŘÍPRAVY

Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky nakrájané na jemné kocky namočíme do mlieka a necháme dobre napiť. Pridáme 2 vajcia, dôkladne rukami premiešame a vytvoríme pevnú hmotu. Necháme hodinku alebo aj dlhšie odležať v chladničke, aby mäsko prešlo chuťami. Ďalší postup je pri obrázkoch.

Pripravíme si suroviny
Mleté ochutené mäsko
Po odležaní mäsa si pripravíme na pracovnú dosku potravinársku fóliu, natrieme trochu olejom a rozprestrieme mäso na hrúbku asi 1,5 cm. Poukladáme syr, párky, vajíčka a zeleninu. Pomaly pevne stočíme, pričom fóliu odťahujeme. Ide to krásne, netreba sa báť.
Stočenú rolku ešte raz natrieme olejom, zabalíme do alobalu a dáme piecť na cca 60 min. na 200 stupňov (el. rúra) vo vodou podliatom plechu. Upečené necháme vychladnúť v alobale a krájame na kolieska. Môže sa podávať teplá aj studená. Ja som ju po rozbalení ešte obalila v nakrájanej čerstvej petržlenovej vňati.