Rybacia polievka s cuketou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g mrazeného rybacieho filé, 1-2 cibule, 1 PL oleja, 4 strúčiky cesnaku, 1 zelenú papriku, 2 paradajky, 2 zemiaky, 1 menšia cuketa, 1,5-2 litre zeleninového vývaru, pol ČL sušený majorán, 1 ČL posekanej petržlenovej vňate, 2 ČL gulášového korenia /alebo pasty/, pol ČL mletej červenej papriky, pol ČL drvenej rasce, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Milé dámy, najnovšie číslo Dobrého jedla sa vydarilo a my sme sa hneď inšpirovali niekoľkými receptami. Takže ak náhodou nemáte toto číslo, ponúkam naše prevedenie tejto výbornej rybacej polievky ( keďže ryba je tu filé, tak ručím za to, že bude chutiť aj tým, ktoré veľmi rybacie nemusia (ako napr. ja :-D )

Filé necháme odmraziť a trochu odstáť (mierne posolené). My sme kupovali tie klasické filé kocky (tuším sme tam dali až 300 gramové balenie Tesco healthy living - robím asi reklamu ale ja som veľmi fajnová na ryby, a túto som zbaštila :) Ošúpanú cibuľu nakrájame na drobno a v hrnci speníme na rozohriatom oleji. Pridáme na plátky pokrájaný cesnak a nadrobno pokrájanú papriku. Ošúpané paradajky nakrájame na menšie kocky a pridáme k ostatnej zelenine. Občas premiešame a keď sa rozvaria pridáme na kocky pokrájané ošúpané zemiaky. Dochutíme gulášovým korením /my sme mali pastu/ , mletou paprikou a rascou. Pridáme ošúpanú na kocky pokrájanú cuketu a asi 4 minúty prikryté dusíme.
FIlé nakrájame na väčšie kocky a pridáme do hrnca. Zľahka premiešame, chvíľu podusíme a potom zalejeme horúcim zeleninovým vývarom (zo zeleninového bujónu). Na miernom ohni varíme asi 10 minút, aby sa filé nerozvarilo. Pred koncom dochutíme sušeným majoránom, posekanou petržlenovou vňaťou, mletým korením a soľou. Dobrú chuť:) Recept z časopisu Dobré jedlo Júl 2009.