
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsia, korenie gyros, kečup, Kimbal omáčka alebo iná štipľavá, soľ, trocha mrazenej kukurice a hrášku, olivový olej, solamyl na zahustenie (nemusí byť)
POSTUP PŘÍPRAVY
Celé korenie gyros rozmiešame v primeranom množstve oleja a naukladáme doň na kocky alebo pásiky nakrájané kuracie prsia. Necháme marinovať aspoň 4 hodiny. Potom mäso osolíme, pridáme kečup a štipľavinu, premiešame a dáme ešte na pol hodky do chladničky. Potom kladieme do rozhorúčenej teflónovej panvice a opekáme domäkka.
Kto chce, môže ešte trocha podliať a chvíľu podusiť a zahustiť solamylom rozmiešaným v troche studenej vody. Povaríme.
Mrazenú zeleninu uvaríme v malom množstve vody s čajovou lyžičkou cukru a trochou soli. Vodu scedíme a zeleninu vmiešame do gyrosu. Ale možno by bolo krajšie túto farebnú zeleninku len priložiť na tanieri.