Čerešňová bublanina

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
5 vajec * 150 g masla * 250 g práškového cukru * štipka soli * ½ balíčka prášku do pečiva * 3 PL mlieka * 250 g polohrubej múky * kôra z jedného citróna alebo sušená citrónová kôra * čerešne * vanilkový cukor * na ozdobu: šľahačka v sprej * čerešne * práškový cukor
POSTUP PŘÍPRAVY
Čerešne dozreli, jupííí! Teda nie na našom dvore, ale na susedovom :-)))
 |
1. Do väčšej misy dajte zmäknutý marganín alebo maslo, |
 |
2. pridajte práškový cukor, |
 |
3. žĺtky, |
 |
4. a nakopnite ručný šľahač a všetko vymiešajte do peničkovej peny penúcej. |
 |
5. Keď je peničková pena penúca ako má byť, pridajte citrónovú kôru (pridajte jej koľko chcete) |
 |
6. a tri lyžice mlieka alebo smotany - a opäť dobre vyšľahajte. |
 |
7. Hele lidičky, asi takto. |
 |
8. Čerešne ste už určite umyli a nechali odtiecť. |
 |
9. Do cesta pridajte múku, |
 |
10. polovičku prášku do pečiva, |
 |
11. a varechou zamiešajte. |
 |
12. Potom poproste ručný šľahač, aby stále fungoval a vymiešajte bielky do tuhého snehu. |
 |
13. Môj šľahač poslúchol, ale už melie z posledného. Dúfam nedostanem na moje čochvíľkové narodeniny od manžela ručný šľahač, lebo poletia obaja von oknom :-), najprv muž a potom šľahač. Sneh z bielkov pomaly zapracujte do cesta vareškou. |
 |
14. Cesto by malo byť hustejšie, takže ho "premiestnite" do menšieho vymasteného plechu alebo koláčovej formy (plech vymastite maslom a posypte hrubou múkou) |
 |
15. rozotrite ho, |
 |
16. naukladajte čerešničky čerešničky čerešne (nevykôstkované) |
 |
17. posypte práškovým cukrom (urobí na ceste "kôrku") a upečte. PIekla som ho asi 35 minút pri teplote 180 stupňov. |
 |
18. Fertig Mariška. Bublaninu nechajte vychladnúť, |
 |
19. posypte ho práškovým cukrom, |
 |
20. nakrájajte, našpricujte šľahačku a ozdobte čerešňami. So šľahačkou chutí vááážne bombovo!!! |