Hliva na smotane



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

asi 1/2 kg hlivy už v predvarenom stave / ja som si ju vytiahla z mraznicky uz pripravenú / , voda na podliatie, 1 stredne veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 ML červenej papriky, 1 šľahačkova smotana, trochu oleja na ošmahnutie cibuľky, asi 2,5 PL lyžice polohrubej múky, asi 3/4 l mlieka, trochu mletého korenia, soľ, vegeta podľa chuti, 1-2 bobkové listy

POSTUP PŘÍPRAVY

V záchvate podporiť zdravie mojich detičiek som kúpila vrecko hlivy a strčila ocinovi do pivnice a čakala kým mi z toho vrecka niečo vyrastie a vyrástlo ... Teraz som zasypaná hlivou, ktorú postupne krájam, ováram a mrazím, síce sa z toho nesmierne teším.. ale moje detičky hlivu úplne odmietli .. ako počuli, že to je hríbik .. tak, že hríbiky teda jesť nebudú ../ nemajú ich totižto rady na nijaký sposob, nech vyskúšam hocičo/ Tak som sa rozhodla pre kompromis a urobila hlivu na smotane .. pretože všetky veci na smotane im nesmierne chutia .. a dúfala, že to do nich nejako dostanem :).
Takže receptík je veľmi jednoduchý:
- na troške oleja ošmahneme cibuľku do sklovita, pridáme červenú papriku, šupneme tam už predvarenú hlivu, podlejeme troškou vody, pridáme trošku mletého korenia,bobkový list a dusíme. Do udusenej hlivy pridáme pretlačený cesnak a ostatné koreniny, premiešame a zahustíme zátrepkou zo smotany, múky a mlieka. Miešame do zovretia. Kto má rád može pridať do hotovej omáčky trochu citrónovej šťavy. Hotovo :) Je to veľmi rýchle a hlavne chutné jedlo. Ako prílohu možeme použiť halušky alebo cestovinu, ja som k tomu varila kolienka, lebo moje deti ich majú radi.