Kastrólová roštenka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 750 g hovädzieho stehna, olej, 2 väčšie cibule, soľ, mleté čierne korenie, cca 1 kg zemiakov, mletá rasca, červená mletá paprika

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Mäso nakrájame na rezne,
naklepeme, konce môžete trošku narezať, mäso sa nebude „vykrúcať“
osolíme, okoreníme,
z oboch strán opražíme na oleji,
a preložíme ho do misy.
Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu,
pridáme lyžičku rasce,
lyžičku mletej červenej papriky,
zamiešame, pridáme trošku vody, uložíme rezne,
zalejeme asi 5 dl vody
tu ho máme zaliate - a udusíme do polomäkka. V tlakovom hrnci mi stačilo 20 min. od stíšenia plameňa.
Načistíme si zemiaky,
nakrájame na osminky,
a pridáme k mäsu. Môžete si to opatrne premiešať, aby boli zemiaky na spodku hrnca. Podlejeme ešte vodou, tak, aby bolo prekryté aj mäso (nech je šťavy dosť) a udusíme do mäkka.
Mne stačilo len nejakých 10 min.
Podávame s chlebom. *Dobrú chuť*