Kastrólová roštenka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cca 750 g hovädzieho stehna, olej, 2 väčšie cibule, soľ, mleté čierne korenie, cca 1 kg zemiakov, mletá rasca, červená mletá paprika
POSTUP PŘÍPRAVY
***
|
Mäso nakrájame na rezne, |
|
naklepeme, konce môžete trošku narezať, mäso sa nebude „vykrúcať“ |
|
osolíme, okoreníme, |
|
z oboch strán opražíme na oleji, |
|
a preložíme ho do misy. |
|
Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, |
|
pridáme lyžičku rasce, |
|
lyžičku mletej červenej papriky, |
|
zamiešame, pridáme trošku vody, uložíme rezne, |
|
zalejeme asi 5 dl vody |
|
tu ho máme zaliate - a udusíme do polomäkka. V tlakovom hrnci mi stačilo 20 min. od stíšenia plameňa. |
|
Načistíme si zemiaky, |
|
nakrájame na osminky, |
|
a pridáme k mäsu. Môžete si to opatrne premiešať, aby boli zemiaky na spodku hrnca. Podlejeme ešte vodou, tak, aby bolo prekryté aj mäso (nech je šťavy dosť) a udusíme do mäkka. |
|
Mne stačilo len nejakých 10 min. |
|
Podávame s chlebom. *Dobrú chuť* |