SUPERÝCHLOVKA: Recept na domáci knedlík

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Od chvíle kedy sa rozhodnete, že ich urobíte a dobou kým ich budete servírovať na tanier ubehne cca ¼ hodina. Žiadne varenie vody, nič takého. 1,5 včerajšieho rožka 1,5 ¼ l hrnčeka hrubej múky 2 žĺtky 0,5 ČL soli 0,5 polovica prášku do pečiva 1,5 ¼ l hrnčeka studeného mlieka 2 bielky - ušľahať

POSTUP PŘÍPRAVY

Do misky nakrájame jeden a pol včerajšieho rožku na kocočky, prisypeme hrubú múku, žĺtky, soľ, prášok do pečiva a zalejeme studeným mliekom. Ušľaháme bielky a hneď ich ľahko vmiešame do uvedenej hmoty.
Vezmeme si formu, ktorá dá knedlikom tvar, mne sa osvedčila na bábovku najlepšie z jánskeho skla, silikónu alebo keramiky, NIE plechová!!! Vytrieme ju maslom a vysypeme hrubou múkou. Presunieme do nej cesto a dáme do mikrovlnky „vlniť“. No a pokiaľ máte rútu s výkonom 750W tak to tam nechajte preháňať sa presne 8 minút. Až sa trúba vypne počkajte cca 1-2 minúty nech sa cesto „ukľudní“. Potom špáratkom popichajte a už len vyklopte na tanier a nakrájajte ostrím, pilkatým nožíkom. Pokiaľ máte domáce vajíčka, bude krásne žltý knedlik, pokiaľ kúpenské, tak bledučký...ale to poznáte.