Avokádová nátierka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 zrelé avokádo, syr v črievku, 3 uvarené vajcia na tvrdo, strúčik cesnaku, 1PL kyslej smotany, soľ, 2-3 PL citrónovej šťavy

POSTUP PŘÍPRAVY

Avokádo je zdravé a chutné tropické kôstkové ovocie s vysokým obsahom kvalitných mastných kyselín. Poskytuje však ešte viac-zvláštny druh cukru, ktorý chronicky unaveným dodáva vitalitu a tučným pomáha zbaviť sa prebytočných kíl. Obsahuje vyvážené zloženie bielkovín, vitamínov a minerálnych látok.

Jedno avokádo dodá organizmu štyrikrát viac biologicky využiteľných bielkovín ako veľký bravčový rezeň!

*pomáha znižovať hmotnosť
*povzbudzuje duševnú činnosť, sviežosť a koncentráciu
*podporuje tvorbu červených krviniek
*podporuje tvorbu žalúdočnej kyseliny na lepšie spracovanie bielkovín
*je ideálnym zdrojom bielkovín pre dojčiace matky

avokádo rozkrojíme, vydlabeme lyžicou vnútro, pokvapkáme citrónom aby nestmavlo
poriadne rozmačkáme vidličkou, alebo pomixujeme
pridáme cesnak, môžte aj viac
syr v črievku
kyslú smotanu
a na jemno nastrúhané varené vajíčka
...
všetko premiešame, ochutíme soľou a šťavou z citróna, šťavy som dala ešte za dve lyžice a asi lyžičku soli a takúto malilinkú trošku pr.cukru
všetko premiešame....ja som pomazánku ešte chvíľu vyšľahala, nech je nadýchanejšia a podávame na chlebík, jednohubky, hrianky.....
ozdobila som ich zopár s minikopčekom kyslej smotany