Kysnutý kakaový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 250 g hladkej múky, 1/3 droždia, 20 g cukru, 1 vanil.cukor, štipka soli, nastrúhaná citrónová kôra z 1 citróna, 1 vajce, 40 g roztopeného masla, 125-150ml vlažného mlieka, 1 PL rumu (ja som mala len Metaxu :-) ) Na náplň: cca. 1/8 roztopeného masla, kakao, cukor, 2-3 PL kyslej smotany, nugátová poleva (nugetka), kokos (ak niekto má rád).

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na cesto dáme do misy a vareškou vypracuejme cesto, kt. sa nelepí na stenu misy. Necháme kysnúť cca. 1/2 hodinu. Prísady na náplň dobre zmiešame, aby sa vytvorila hustejšia konzistencia.
Cesto po vykysnutí rozvaľkáme na cca. 4-5 mm, natrieme náplňou, zroľujeme, potrieme vajcom (ja som potrela smotanou - celé vajce mi bolo ľúto, bo by bolo potom už nanič.).
Pečieme pri 180 stupňoch cca. 35-45 minút.

PS: koláčik nepraskol a vnútro je krásne šťavnaté a "tečkavé"!

Do plnky som dala asi PL kokosovej múčky, priznám sa, že som ju doteraz nezbadala.
Nabudúce dám viac. Práve som na druhý deň hodila kúsok do mikrovlnky na pár sekúnd,
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm fantááááázia! VYSKÚŠAJTE!!! NEOĽUTUJETE...