Kompere z mľekom
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky, 3 cibule, 4 párkové klobásky, soľ, acidofilné mlieko, alebo diakys, zákvas a podobne
POSTUP PŘÍPRAVY
Prosím nelinčujte ma za ten názov my to doma takto voláme a inak sa to napísať nedá. Toto je jedno z našich prázdninových jedál, keď treba rýchlo niečo navariť a utekať k vode , aby sme si po návrate mali čím naplniť brušká. A keďže sa blíži leto ( dúfam) , tak niečo na inšpiráciu v obrázkovom postupe.
|
ošúpaná klobáska s cibuľou |
|
dáme uvariť zemiaky, osolíme až keď voda začne vrieť |
|
kým sa varia zemiaky nakrájame si klobásku aj cibuľu |
|
ako náhle sa začala krájať klobáska pribehla strážkyňa, veď čo keby naozaj jedna spadla |
|
nespadla, ale to by nebol dobrý gazda, keby sa nezľutoval |
|
na troche oleja popražíme cibuľu |
|
klobásku opečieme bez oleja, ona si pustí toľko masti koško potrebujeme, aby sa napripiekla, ale opekáme ju na slabom ohni a často premiešavame , toto nechávam na manžela, on je na to špecialista |
|
uvarené zemiaky scedíme a popučíme |
|
naservírujeme zemiačky a posypeme klobásou a cibuľou, k tomu kyslé mlieko a papáme |
|
niekedy zvykneme zmiešať dokopy cibuľu a klobásou a zamiešame do zemiakov, mne to takto chutí ešte viac, ale tentoraz som ja nejedla a zbytok rodiny to chcelo zvlášť |