Kompere z mľekom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky, 3 cibule, 4 párkové klobásky, soľ, acidofilné mlieko, alebo diakys, zákvas a podobne

POSTUP PŘÍPRAVY

Prosím nelinčujte ma za ten názov my to doma takto voláme a inak sa to napísať nedá. Toto je jedno z našich prázdninových jedál, keď treba rýchlo niečo navariť a utekať k vode , aby sme si po návrate mali čím naplniť brušká. A keďže sa blíži leto ( dúfam) , tak niečo na inšpiráciu v obrázkovom postupe.

ošúpaná klobáska s cibuľou
dáme uvariť zemiaky, osolíme až keď voda začne vrieť
kým sa varia zemiaky nakrájame si klobásku aj cibuľu
ako náhle sa začala krájať klobáska pribehla strážkyňa, veď čo keby naozaj jedna spadla
nespadla, ale to by nebol dobrý gazda, keby sa nezľutoval
na troche oleja popražíme cibuľu
klobásku opečieme bez oleja, ona si pustí toľko masti koško potrebujeme, aby sa napripiekla, ale opekáme ju na slabom ohni a často premiešavame , toto nechávam na manžela, on je na to špecialista
uvarené zemiaky scedíme a popučíme
naservírujeme zemiačky a posypeme klobásou a cibuľou, k tomu kyslé mlieko a papáme
niekedy zvykneme zmiešať dokopy cibuľu a klobásou a zamiešame do zemiakov, mne to takto chutí ešte viac, ale tentoraz som ja nejedla a zbytok rodiny to chcelo zvlášť