*♥*Živánska pochúťka*♥*

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
900 g karé bez kosti (v pohode môže byť i s kosťou), 1,2 kg zemiakov, 4 cibule (nezaškodí jej oveľa viac... ja dám nabudúce aspoň 6 - 7 ks), 8 strúčikov cesnaku, 10 dg oravskej slaniny, 1 nôžka pikantnej klobásy (ja som nedala) , 1 - 2 papriky, soľ, mčk, červená sladká paprika, kúsok masla, olej, bujónová kocka, voda, 1 dl červeného vína.
POSTUP PŘÍPRAVY
xxx
 |
Karé po umytí a vysušení vykostíme, nakrojíme okraje a vyklepeme. |
 |
Z obidvoch strán osolíme, okoreníme mčk a opaprikujeme. |
 |
V panvici rozpálime olej a mäso opečieme zo všetkých strán. |
 |
Pekáč vymastíme maslom a na dno pekáča dáme kúsky pokrájanej oravskej slaniny. Na ne ukladáme zemiaky nakrájané na kolieska, osolíme a okoreníme ich. |
 |
Posypeme plátkami cibule |
 |
a potom kladieme pláty mäsa, na ne cibuľu |
 |
a ešte opäť plátky cibule a tiež cesnaku. Toho nie je nikdy dosť :)) |
 |
Polejeme výpekom z mäsa. |
 |
Môžeme pridať ešte nahrubo nakrájanú zelenú papriku (a klobásu) |
 |
Poslednou vrstvou budú opäť zemiaky, ktoré posolíme a okoreníme. A nakladieme kúsky masla. |
 |
podlejeme bujónom a dáme do rúry zakryté piecť pri 220°C. |
 |
Po hodine pečenia odkryjeme, môžeme trocha premiešať vrstvenie |
 |
pridáme víno spolu so zvyškom bujónu. Pečieme odkryté ďalších 20 minút a potom si prepneme ešte 5 minút grilovanie. |
 |
A naložíme si pekne chrumkavučké |
 |
Druhý deň už zemiačky chrumkavé nie sú, ale papena je to stále eňo-ňuňo :) |