Laskonky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto:5bielkov, 35dkg kryštalového cukru,3,5PL mletých orechov
Plnka:5žĺtkov,1celé vajce,3PLkryštáľového cukru,1,5 palmarínu,3PL mletých orechov
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto:Bielka šľahať nad parou-pridať cukor a šľahať do zhustnutia.Keď je cesto vyšľahané ručne pridáme orechy.Plech vyložíme papierom a cesto pretierame cez šablónu,ktorú potom opatrne berieme tak aby cesto ostalo na papieri.Šablóna musí byť otočená hladkou stranou na vrch.Sušiť pri 150°C
Plnka:Žĺtka ,vajce a cukor šľaháme nad parou do zhustnutia.Po vychladnutí zašľahať palmarín a orechy.Plnku striekame cukrárskym vreckom, kto nemá môže ju dávať lyžicou,cesto prikryjeme druhým cestom a necháme v chladničke odstáť najlepšie do druhého dňa.(ak vydržia).Treba vyskúšať sú úžasné!!!!
 |
Hotové vyšľahané cesto. |
 |
Šablóna na laskonky. |
 |
Laskonky na plechu pred pečením. |
 |
Plnka bez palmarínu. |
 |
Hotová plnka. |
 |
Nastriekané laskonky. |
 |
Hotové LASKONKY
Dobrú chuť. |