Laskonky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto:5bielkov, 35dkg kryštalového cukru,3,5PL mletých orechov Plnka:5žĺtkov,1celé vajce,3PLkryštáľového cukru,1,5 palmarínu,3PL mletých orechov

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:Bielka šľahať nad parou-pridať cukor a šľahať do zhustnutia.Keď je cesto vyšľahané ručne pridáme orechy.Plech vyložíme papierom a cesto pretierame cez šablónu,ktorú potom opatrne berieme tak aby cesto ostalo na papieri.Šablóna musí byť otočená hladkou stranou na vrch.Sušiť pri 150°C

Plnka:Žĺtka ,vajce a cukor šľaháme nad parou do zhustnutia.Po vychladnutí zašľahať palmarín a orechy.Plnku striekame cukrárskym vreckom, kto nemá môže ju dávať lyžicou,cesto prikryjeme druhým cestom a necháme v chladničke odstáť najlepšie do druhého dňa.(ak vydržia).Treba vyskúšať sú úžasné!!!!

Hotové vyšľahané cesto.
Šablóna na laskonky.
Laskonky na plechu pred pečením.
Plnka bez palmarínu.
Hotová plnka.
Nastriekané laskonky.
Hotové LASKONKY Dobrú chuť.