Super vianočka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vianočka je upečená podľa ...Elena M (Eyka) ID 32399...ktorej za tento receptik posielam jedno veľké DAKUJEM... ...je fakt užasná - vrele všetkým odporúčam...

POSTUP PŘÍPRAVY

Vkladám originál recept od pani Elenky

Vianočka, ktorá zostane dlllllho mäkučká a vláčna.... Základný recept na vianočku som použila od Marta G. (Egreska) ID 53992 Ďakujem Martuška. Táto vianočka bola dobrá, ale len prvý deň po upečení, potom sa začala trúsiť a ostala suchá. Tak som ho trošku upravila a vyšla mi z toho super vláčna pravá francúzska brioška. A tu je nový recept: 200ml vlažného mlieka, 100g rozpusteného margarínu, pozor nie horúci (maslo, hera, palmarin...), 2 žĺtka, 90 g kryštál.cukru, pol ČL soli, 470g hladkej múky (na radu Estera L. (saxinka) ID 14692 som dala polovicu hladkej a polovicu polohrubej múky a bolo to oveľa lepšie), 1 sáčok sušených kvasníc (7g), hrozienka. (JA SOM DALA POL KOCKY CERSTVEHO DROZDIA)

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do DP a zapneme program sladký chlieb, alebo niečo podobné, čo máte. Po zapípaní, teda počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka. Ak dáte pravé maslo, brioška bude mať skvelú maslovú chuť, ako originál z Francúzska, mňaaaam. (PIEKLA SOM BEZ HROZIENOK, LEBO DETI ICH NECHCU, V PEKARNICKE MOULINEX NA ZAKLADOM PROGRAME)