Bryndzový posúch



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 1 kg polohrubej múky, 1/2 litra mlieka, 3 dl oleja, 1 vajce, 1 žĺtok (zvyšný bielok používam na potretie okrajov), 1 kypriaci prášok (ja ho vo všetkých receptoch nahrádzam sódou bikarbónou), 1 droždie, soľ - je to množstvo na 2 plechy Plnka: 400 - 500 g bryndze, 3 kyslé smotany, 1-2 vajcia, na dochutenie, čo máme radi - štipka soli (podľa toho, aká slaná je bryndza) , pažítka, kôpor, červená paprika.......

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si pripravíme kvások a so zvyšnými surovinami vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti, dáme na vymastený plech a naň nalejeme plnku vymiešanú zo všetkých surovín, na plechu necháme kysnúť pol hodinu. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodiny podľa typu rúry.