Na krstiny pre moje krstniatko



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 korpusy na veľkú tortu Cesto č. 1: 5 vajíčok, 130 g kryš. cukru, 7 a pol lyžice vody, 80 g hrubej múky, 150 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva Cesto č. 2: 5 vajíčok, 130 g kryš. cukru, 7 a pol lyžice vody, 80 g hrubej múky, 150 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 lyžica kakaa Cesto č. 3: 5 vajíčok, 130 g kryš. cukru, 7 a pol lyžice vody, 80 g orechov, 150 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva 1 korpus na malú tortičku Cesto č. 1: 5 vajíčok, 130 g kryš. cukru, 7 a pol lyžice vody, 80 g hrubej múky, 150 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva Krém na naplnenie veľkej torty č. 1: 4 vajíčka, 150 g kryštálového cukru, 2 lyžice kakaa, 1 čokoláda na varenie, 500 g masla, čučoriedkový kompót, lekvár. Vajíčka, cukor a kakao vymiešame nad parou a pridáme čokoládu. Miešame nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť a primiešame maslo. Krém na naplnenie veľkej torty č. 2: 500 ml šľahačky, 500 g mäkkého roztierateľného tvarohu, 70 g práškového cukru, 2 stužovače do šľahačky, 2 mandarínkové kompóty, lekvár. Krém na naplnenie malej torty: 1 šľahačka, 1 kakaový puding bez varenia. Krém na potretie torty: 400ml mlieka, cukor, 1 Zlatý klas, 250 g masla Hmota z cukríkov: 2 a pol balíka cukríkov, citrónová šťava, práškový cukor podľa potreby, maslo na vymastenie misky, potr. farbivo

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: Vyšľaháme žĺtka s cukrom. Pridáme vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na klasický veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri asi 200 °C.

Krém na naplnenie veľkej torty č. 1: Vajíčka, cukor a kakao vymiešame nad parou a pridáme čokoládu. Miešame nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť a primiešame maslo. Biely korpus natrieme lekvárom, potom troškou plnky. Na to poukladáme čučoriedky a natrieme zvyškom plnky.

Krém na naplnenie veľkej torty č. 2: Šľahačku vyšľaháme so stužovačom pridáme tvaroh a práškový cukor a všetko zmiešame. Kakaový korpus natrieme lekvárom, na tvarohovú plnku poukladáme mandarínky a navrch dáme orechové cesto.

Krém na naplnenie malej torty
Šľahačku nalejeme do vysokej nádoby a pridáme puding bez varenia. Nádobu zatvoríme a hrkáme dovtedy kým krém nie je tuhý. Korpus som rozrezala na štyri rovnaké časti. Jednu časť som natrela polovicou plnky, druhú časť nahrubo lekvárom a tretiu druhou polovicou plnky.

Krém na potretie torty: Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme puding. Necháme vychladnúť a primiešame maslo. Natrieme celú tortu.

Potretú tortu dáme do chladničky dobre vychladiť.

Hmota z cukríkov: Misku si vymastíme maslom. Do misky dáme cukríky, citrónovú šťavu a citrónovú arómu. Dáme do mikrovlnky na cca 40 sekúnd (treba to sledovať). Vyberieme a pridáme cukor. Miešame a pridávame cukor dovtedy kým nie je hmota ako tak pokope. Potom si ju vyklopíme na cukrom posypanú pracovnú dosku a rukami potretými olejom ešte miesime.

xxx
iný pohľad
xx