Vonave provensalske kura (bez Tofu :o)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kurca - naporcovane a zbavene koze * 4 mrkvy * 1/2 zeleru * 1 petrzlen * 2 cibule * cesnak * bujon * kecup (2 flase) * 2 parad.pretlaky * provensalske korenie * sol * cierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Vynikajuce kurca peceno-dusene, normalne je ta omacka cervensia a hustejsia, mne sa dnes trosku urvala ruka s tym bujonom. Bol to prvy pokus, teraz som uz mudrejsia ,o) Kazdopadne, na chuti neubralo :-) a pre zmenu sa tu nevyskytuje ani Tofu, verte-neverte ,o)

1 mrkvu, 1 petrzlen a priblizne rovnake mnozstvo zeleru si nakrajame na cca 1 cm kusky hrube asi 1-2 mm. Do vymastenej (mozno ani netreba vymastovat, kto vie) jenskej misy (alebo inej zatvaracej zapekacej nadoby) si dame nadrobno nakrajanu cibulu a pripravenu zeleninu.
Uvarime si bujon, stacit bude aj pol litra .
Na zeleninu poukladame osolene a ociernokorenene kusky kurcata bez koze.
Zalejeme kecupom (tu bol moj problem,dala som asi len 2dcl, kludne dajte cele 2 flase), pretlaky, pretlacime strucik-dva cesnaku
Dolejeme bujon,aby bolo vsetko zaliate a posypeme provensalskymi bylinkami (1-2 CL)
V rure vyhriatej na 200 stupnov pecieme prikryte asi hodinku a pol. (Na poslednych asi 40 min. som do rury supla aj plech s predvarenymi zemiakmi). U nas doma sa to je so zemiakovou kasou, ale da sa aj s ryzou a viem si predstavit aj s tarhonou :-)