Rýchla jablková štrúdľa
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Suroviny:
1 lístkové cesto, 1 vajce, 4-5 väčších jabĺk, cukor podľa chuti, hrsť hrozienok, lyžica rumu, alebo rumová aróma, mletá škorica, papier na pečenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup:
Lístkové cesto vyvaľkáme a rozprestrieme na plech na papieri na pečenie. Jablká očistíme, ošúpeme, vyberieme jadrá a postrúhame. Zmes zmiešame so škoricou a cukrom podľa chuti. Hrozienka zalejeme horúcou vodou a pridáme rum, alebo arómu, necháme desať minút postáť a potom pridáme k jablkám. Následne plnku rozotrieme na cesto, zavinieme ho a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia 15 až 20 minút. Pred podávaním môžeme posypať zmesou práškového cukru a škorice.