Super karé



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové karé, horčica, worchesterská omáčka, 3 -4 vajíčka, 20 dkg oravskej slaniniky, 20dkg na plátky nakrájného údeného syra, olej + potom čo chcete ako prílohu zemiačky, hranolky, ryžu Ja som v obrázkovom postupe použila aj trochu kuracích pŕs kvôli deťom a namiesto údeného dávam aj nivu lebo ju hrozne máme radi :)

POSTUP PŘÍPRAVY

mäsko si naklepeme, osolíme okreníme ako ked sa robia klasické rezne, potom každý plátok potrieme olejom, horčicou a pokvapkame worchesterkou omáčkou - v miske necháme niekolko hodín v chladničke ( ja si to pripravujem v sobotu), potom zprudka opečieme z oboch strán na panvici a poukladáme na pekáč alebo hlbší plech. Podlejeme výpekom a trochou vody, navrch dáme škvarenicu z vajíčok a na to poukladáme plátky slaninky a na ňu plátky syra. Pečieme cca 1 hod. pod alobalom a potom ešte polhodku alebo 20 minút bez alobalu necháme dopiecť.
Je to výborné mäsko je šťavnaté a chutné, je to trochu prplačka, tak to môžte robiť na nejaký sviatok ( mužovi na narodky, výročie a tak)

mäsko v paci
Zprudka opečieme
Opečene poukaldame na pekáč alebo hlboký plech
Urobíme si škvarenicu
Rozložíme ju po mäsku
Nakrájame slaninu a následne ju rozložíme po škvarenici
rozložíme ju....
N slaninu dáme syr, ako som už písala, pôvodný recept je s údeným syrom nakrájaným na plátky ale ked nie je dá sa zaimprovizovať s akýmkolvek, my sme maniaci na nivu...
Zakryjeme druhým pekáčom alebo dáme pod alobal a pečieme cca 1 hodinu, potom odokryjeme a necháme ešte 20-30 minut dopiecť
A tu je výsledok, zaručene si oblížete prsty, mäsko je mäkkučké na rozpadnutie a hrozne šťavnaté...hodí sa aj ryža aj hranolky aj zemiačky Dobrú chuť!!!