Kakaové a vanilkové esíčka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

26 dkg hladnej múky, 3 dkg kakaa (ak chcem vanilkové keksíky, tak namiesto kakaa 1 sáčok vanilkového cukru, alebo radšej vanilkovej arómy – ja takú ale nemám :(), 25 dkg mäkkého masla (Palmarin), 10 dkg práškového cukru, 1 vajce – iba bielok, 2 štipky soli, Tieto keksíky majú veľmi podobnú chuť esíčkam.

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku a kakao (alebo vanilkový cukor) preosieme. Maslo a cukor vymiešame, pridáme bielko z vajíčka a štipky soli. 1 min. miešame a postupne pridávame kakaovú múku. Premiešame, ale nie dlho, len aby bolo cesto hladké. Vložíme na potravinársku fóliu a vytvarujeme pomocou fólie valec s takým priemerom, aký chceme aby keksíky mali. Vložíme do chladničky na pár hodín, najlepšie na noc. Ďalší deň odkrojíme cca 1 cm kúsky a ukladáme ich na plech - používam aj papier na pečenie. Necháme medzi nimi medzery, trošku narastú. V predhriatej rúre 180°C pečieme cca 15 min.
Dobrú chuť.

recept pochádza zo stránky: http://kicsivu.hu/archives/2008/04/21/Kakaos_sable_Viennois/