"sushi"

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
nori riasy - sushi 4 pláty cca * 200 g uvarenej ryže natural - guľatej * 4 stredne veľké mrkvy * petržlenová vňať * pickles zázvor * umeocot
POSTUP PŘÍPRAVY
toto bol môj prvý pokus vytvoriť "sushi". Ak sa pôjde podľa uvedených surovín, je to BIO - vega sushi :-). Ale dá sa obmeniť - napr. sa dajú zameniť pickles zázvor za zavárané uhorky, prípadne použiť iná ryža - podľa predstavivosti alebo pridať nasekaná ryba a pod. Podľa fantázie :-) a chuti :-)
 |
uvarená ryža s riasami hijiky (tie nie sú v návode spomenuté) |
 |
čerstvá petržlenová vňať - nakrájať na malinké kúsky |
 |
bio mrkvička a petržlen |
 |
na jemno nastrúhame mrkvičku |
 |
takto vyzeraju tie nori riasy - sú balené po 10 kusoch a nie sú úplne najlacnejšie (okolo 7 € za balenie) |
 |
zoberieme a odrezeme si kusok baliacej folie potravinarskej, trochu ju navlhcime - bud pierkom alebo "stetcom" alebo s takym, co sa striekaju kvety, na to polozime jeden platok riasy a opat pokropime vodou. Ak sa nam zacne krutit alebo trhat, opat pokropime vodou. |
 |
pozor, aby tie riasy neboli uuplne vo vode, nech sa to da potom odlepit :-) |
 |
Z uvedenych surovin (mrkva, petrzlenova vnat, ryza, zazvorovy pickles) spravime zmes ktoru naukladame na riasu. Zmes sa dava na tensie :-) aby sa vedela riasa stocit, aby to nevypadavalo. |
 |
od okrajov si nechame volne miesto - hlavne na spodku a na vrchu |
 |
Pomocou folie zaciname robit rulicky - ako na zavin. |
 |
nejak takto to vyzera zvinute. Ale myslim si, ze menej plnky by malo byt :-), aby boli tensie tie kolieska ked sa rozrezi - fakt ostrym nozom, aby sa riasa netrhala. |
 |
zabalene vo folii - na schladenie. |
 |
uz "oprplany" tanier :-)))). Nejak som to nestihla odfotit detailne a upraveno, lebo sme nevydrzali a skusali, ako to chuti.
Na zaver sme to postriekali umeoctom. |
 |
trochu inak upravene sushi :-) |
 |
len s ryžou+"čalamáda uhorková" |