
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Prsia : 1 kuracie prsia, horčica, 1 cibuľa, 4 plátky masla Plnka: 5 dkg tvrdého syra, 5 dkg údené mäso, 1 rožok, 2 vajcia, soľ, korenie, rasca, vegeta – harmónia chuti, 5 cm póru, 10 cm mladej cibuľky – zelená časť, 1 strúčik cesnaku.
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup:
Prsia si narežeme na 4 časti, ktoré vyklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou z oboch strán. Nakopíme pripravenú plnku a prsia spojíme špáradlami.
Odtrhneme si alobal, nato dáme štvrťku-na pásiky pokrájanej-cibule, položíme prsia a navrch dáme plátok masla, zavrieme alobal a preložíme na plech, na ktorý nalejeme vodu a dáme piecť do rozpálenej rúry na jednu hodinku, alebo teda na tak dlho, kým sa urobia zemiaky na mesiačiky, posypané soľou, celou rascou a zakvapnuté olejom, v druhom plechu. Ja mám také menšie, ktoré sa mi zmestia naraz, takže v jednom sa robilo mäso a v druhom zemiaky.
Mali sme k tomu šalát – trochu kapusty, uhorka, pór, cibuľka, reďkovka, soľ, korenie, trochu cukru, octu a vody – bol vynikajúci.
Plnka: Všetko som mala mierne zamrznuté, tak sa mi to dobre krájalo na malé kocočky – rožok, syr, údené, cibuľka, cesnak a pór, pridáme rozšľahané vajíčka, korenie, soľ, vegetu, rascu a dôkladne premiešame, aby rožok nasal vajíčko.
Naservírované je to na druhý deň, aby som to mohla pripojiť k receptu (nahovorili ma kolegyne, aby som to tam pridala), takže som sa veľmi nebavila s úpravou, ale aj tak to vyzerá (podľa mojich kolegýň) chutne....... a bolo to ozaj chutné.