Jemné mandarinkové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 4 vajcia * 100 g práškového cukru * 125 g masla alebo margarínu * 200 g polohrubej múky * 1 prášok do pečiva * 5 lyžíc kakaa * 1 lyžica rumu. Plnka: 400 g kompótovaných mandariniek * 500 ml kefíru * 100 g cukru * 10 plátkov želatiny * 200 ml sladkej smotany.

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi osviežujúce a v podstate úplne zdravé :)))

Ja som dávala bio zákys len preto, že bol momentálne v akcii :) ...môže byť hocijaký kefírik alebo zákysanka.
Maslo alebo margarín vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridávame vajíčka.
Múku zmiešame s kypriacim práškom a po lyžiciach vmiešame i s kakaom do zmesi. Nakoniec pridáme rum a vypracujem hladké cesto. Rúru vyhrejeme na 180°C. Plech vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne naň rozotrieme cesto. Pečieme na strednej priečke asi 25 min. Potom cesto vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť.
Mandarinky scedíme (šťavu uchováme) a pokrájame na menšie kúsky. Zopár celých mandariniek si necháme na ozdobenie. Zmiešame kefír, cukor a 3 lyžice šťavy.
Želatinu dáme nabobtať do studenej vody (ja dávam do zvyšnej mandarinkovej šťavy - množstvo podľa návodu na sáčku od želatiny). Na miernom ohni ju v malom kastróliku za stáleho miešania rozpustíme. Pozor - nenecháme ju zovrieť! Rozpustenú želatinu primiešame do kefírovej zmesi.
Smotanu ušľaháme do tuha a spolu s mandarinkami opatrne vmiešame do kefírového krému. Krémom potrieme upečený plát cesta a na 4 hoďky uložíme do chladničky.
Nakrájané rezy ozdobíme mandarinkami.