VEGA segedín



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kvasená kapusta / cibuľa / údené tofu / sol, korenie, horčica, sladká paprika / tahini (prip.lyžička masla) / tebi droždie prip. struhanka alebo kukuričná múka

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji si opražíme cibuľku do sklovita. Pridáme na kocky nakrájané tofu, chvíľu dusíme. Zalejeme vodou plus šťava z kapusty, pridáme koreniny - červená sladká paprika, gulášové korenie, biele korenie, môže byť aj majoránka. Keď nám táto zmes začne vrieť, pridáme kapustu a varíme cca 10 minút. Pred koncom dáme lyžičku horčice, zjemníme s tahini prípadne maslom, zahustíme s tebi droždím alebo kukuričnou múkou či strúhankou a kto pozná a používa, tak môže pridať umeocot :-)

Podávame s celozrnnou knedlou alebo grahamové/celozrnné rožky