Pstruh na masielku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Pstruh dúhový, maslo , múka, citrón, soľ, petržlenová vňať-nemusí byť to len pre chuť, a zemiaky
POSTUP PŘÍPRAVY
Dáme si najprv variť zemiačky do osolenej vody a pridáme petržlénovú vňať, kym sa zemiaky varia spravíme si nasledujúcim postupom pstrúžika.Viď obrázkový postup.
Je to veľmi chutné a rýchle jedeníčko dobrú chuť
 |
Od šupín zbaveného pstruha si vyumývame a pokvapkáme citrónom |
 |
teraz si ho pekne osolíme |
 |
obalíme ho v polohrubej múke |
 |
samozrejmä nie zvnútra! |
 |
dáme si na panvicu masielko rozpustiť |
 |
dáme pstrúžika opražiť tak ,aby sa nám dal od kosti oddeliť |
 |
ešte ho pokvapkáme citronom, to preto, aby stlmil pach s ryby |
 |
teraz rybu vyberiame a zlahka ju prerežeme pozdlž kosti, ona by sa nam mala pekne oddelovať aj sama |
 |
asi takto |
 |
asi takto po 2 |
 |
oddelené časti ešte opražíme na masielku z jednej |
 |
a druhej strany |
 |
medzi tym sa nám dovarili zemiačky tak si ich scedime |
 |
naservírujeme si vsetko na tanierik a možeme papat |
 |
este by som zabudla mozeme si zemiacky pokvapkat vypekom dobru chut |