Pstruh na masielku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pstruh dúhový, maslo , múka, citrón, soľ, petržlenová vňať-nemusí byť to len pre chuť, a zemiaky

POSTUP PŘÍPRAVY

Dáme si najprv variť zemiačky do osolenej vody a pridáme petržlénovú vňať, kym sa zemiaky varia spravíme si nasledujúcim postupom pstrúžika.Viď obrázkový postup.
Je to veľmi chutné a rýchle jedeníčko dobrú chuť

Od šupín zbaveného pstruha si vyumývame a pokvapkáme citrónom
teraz si ho pekne osolíme
obalíme ho v polohrubej múke
samozrejmä nie zvnútra!
dáme si na panvicu masielko rozpustiť
dáme pstrúžika opražiť tak ,aby sa nám dal od kosti oddeliť
ešte ho pokvapkáme citronom, to preto, aby stlmil pach s ryby
teraz rybu vyberiame a zlahka ju prerežeme pozdlž kosti, ona by sa nam mala pekne oddelovať aj sama
asi takto
asi takto po 2
oddelené časti ešte opražíme na masielku z jednej
a druhej strany
medzi tym sa nám dovarili zemiačky tak si ich scedime
naservírujeme si vsetko na tanierik a možeme papat
este by som zabudla mozeme si zemiacky pokvapkat vypekom dobru chut