Fazula s ryzou - na kubansky sposob



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g ciernej fazule * 1/2 hrnceka ( o objeme 250ml ) olivoveho oleja * 1 vacsia cibula * 2 strucky cesnaku * 1 zelena paprika * 2 polievkove lyzice paradajkoveho pretlaku * stipka mleteho cierneho korenia * 1 cajova lyzicka korenia cumin * 1 cajova lyzicka soli * 1 vacsi bobkovy list * 1 cajova lyzicka octu * 1 polievkova lyzica cukru * 1 cajova lyzicka olivoveho oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

Nerozlucna kombinacia v kubanskej kuchyni. Zdrave, aromaticky ochuti obycajnu ryzu.

Vareniu predchadzala navsteva kubanskej restauracie. Sme v nej casty hostia , ked sa mi nechce varit. : )
hmmm, co bude dnes na veceru ? Filete de Pollo , Arroz Blanco , Frijoles Negros y Platanos Maduros.
Grilovane kuracie prsia, biela ryza s ciernymi fazulami, plantains...
na pripravu budeme potrebovat...korenie cumin vyzera ako kmin, ale nieje to kmin.
zaklad tvori cierna fazula
Den vopred si namocime fazulu , ktoru sme zaliali 10 hrncekmi vody ( o objeme 250 ml ). Ja som robila z polovicnej davky, cize vsetkeho o polovicu menej. Na druhy den dame varit v tej istej vode na miernom ohni asi hodinu, pokial fazula nezmakne.
Kym sa bude varit si nakrajame na drobno cibulu , cesnak , papriku a pripravime dalsie ingrediencie.
Na panvici rozpalime olivovy olej
Vlozime cibulu, cesnak, papriku, paradajkovy pretlak, cumin a bobkovy list, sol a trosku mleteho cierneho korenia a porestujeme pokial cibula nezmakne.
Pridame k fazuliam a varime dalsich 20 minut. Zacina to krasne rozvoniavat...
Na zaver pridame 1 cajovu lyzicku octu, 1 polievkovu lyzicu cukru a 1 cajovu lyzicku olivoveho oleja. Pokracujeme vo vareni pri nizkej teplote, pokial nedosiahneme pozadovanu hustotu.
Servirujeme s bielou ryzou, s ktorou fazule premiesame.
Servirujeme spolu s bielou ryzou, s ktorou fazule premiesame.
Postup bol sice dlhy, ale v podstate sa to vari samo : )