Rizoto z kuracích drobkov - alebo falošná "ludaška" ?



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie krídla, prípadne aj krk, žalúdok, srdce, pečeň. dalej: 2 ks mrkvy, soľ, olej, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, 2 veľké PL rajčiakového pretlaku, vývar z drobkov, 30 dk ryže, sterilizovaný zelený hrášok, syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie krídla (4 ks) alebo aj drobky umyjeme, a dáme variť do osolenej vody. Hneď pridáme aj očistenú, po dlžke prekrojenú mrkvu. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pretlak, obrané mäso a vnútornosti a osolíme, pokoreníme a podusíme. Po chvíľke zalejeme vývarom a zasypeme umytou ryžou. Prikryté dusíme, až kým sa ryža neuvarí, prípadne dolejeme vodu, ak nám nestačil vývar. Do hotového rizota vmiešame hrášok a nadrobno nakrájanú uvarenú mrkvu. Pred podávaním môžeme posypať strúhaným syrom.