Želatínová hmota na poťahovanie aj modelovanie

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

15g práškovej želatiny najlepšia je jemne mletá od Dr. Oetkera 55ml vody 45ml tekutej glukózy 15ml glycerínu 750g jemného práškoveho cukru mandľová, vanilková alebo iná aróma

POSTUP PŘÍPRAVY

Polovicu vody privedieme do varu a odstavíme . Do druhej polovičky vody pridáme želatínu (jemne mletú)a prilejeme do horúcej vody a miešame do rozpustenia. Potom pridáme glukózu a glycerín a miešame to,aby sa to prehrialo. Pomocou varešky vmiešame cukor do želatínovej zmesy až do chvíle, kedy sa začne robiť guľa, a potom preložíme na pocukrovanú dosku a vymiesime do hladkej, jemnej a bielej pasty bez trhlín. Skladujeme zabalené vo fólii.
Táto hmota je skvelá na poťahovanie a hlavne na kvietky...robila som z nej aj ruže na poslednej svadobnej torte.