Roláda z mletého masa***

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg bravčového bôčika al. pliecka, 250 ml. mlieka, soľ, vegeteta, mleté čierne korenie, 1PL práškového bujóna, horčica, 150g šunky, 100g oravskej slaninky, 150g syra na strúhanie, 100 ml pochúťkovej smotany, 3 str. cesnaku.
POSTUP PŘÍPRAVY
Masko pomelieme, osolíme, okoreníme, prilejeme mlieko s bujónom a odložíme na celú noc do chladničky. Pripravíme si veľky kus pevného alobalu v tvare obdĺžnika. Pomastíme olejom a rovnomerne masovú zmes rozložíme na alobal. Povrch uhladíme a natrieme horčicou. Na ňu poukladáme šunku, na kocky pokrájanú slaninku, a posypeme na hrubo postrúhaným syrom. Roládu zvinieme, dobre uzavreme a položíme na plech. Pečieme cca 1 hoďku, potom alobal roztvoríme a potrieme bohato pochúťkovou smotanou s cesnakom a dochutenou vegetou. Počas pečenia roládu viackarát potierame. Pečieme cca ďalšiu hoďku. Ja som ju podávala so zemiakmi a kelovým prívarkom. Môžme podávať aj za studena so sendvičom....
 |
pomleté masko s mliekom dáme odpočívať do chladu.... |
 |
...rozložíme alobal, potrieme olejom, na to masko , uhladíme, a pridáme ostatné ingrediencie.... |
 |
.....masko sme skrútili do roládky, a dobre uzavreli, aby neodtekala šťava. |
 |
...po cca hodine pečenia, otvoríme a potierame smotanou počas ďalšej cca hoďky. |
 |
...mňamka hotová!!!!!! :-Dobrú chuť!!!! |