Kokosky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na koliečka: 50 dkg hladkej múky, 1 Palmarin, 10 dkg. práš. cukru, 1 vajce, 1/2 prášku do pečiva
Kokosky: 5 bielkov, 30 dkg cukru + 1 kokos (25 dkg)
Plnka: 10 dkg horkej čokolády, 1 dcl mlieka, 1 Hera, 20 dkg cukru
+ džem a čokoláda na polevu

POSTUP PŘÍPRAVY

Najskôr si urobíme koliečka. Všetky prísady zmiesime, vyvaľkáme a vykrajujeme koliečka(stredne veľké). Upečieme.
Potom si urobíme kokosky, z bielov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a potom 5-7 min šľaháme nad parou, aby bol sneh naozaj dobre tuhý. Po odstavení zamiešame zľahka po častiach kokos. Nastriekame si klobúčiky na vymastený a vysypaný plech. Sušíme pri miernej teplote.
Plnka: čokoládu uvaríme v mlieku a necháme vychladnúť. Zvlášť si vymiešame tuk s cukrom a postupne zašľaháme doň aj vychladnutú čokoládu. Ozdobným vrecúškom nastriekame na koliečka, tak aby sme do stredu mohli dať dzžem. Nakoniec priložíme kokosky a polejeme čokoládou.

Na koliečka ozdobne nanesieme plnku...
Ja som k tomu mala aj pomocníčku Vanesku....:)
Do stredu dáme džem podľa chuti...
Takto vyzerajú hotové usušené kokosky...
A spojené...
A momočíme do čokolády...asi po kokosku, aby bola plnka skrytá a už len dobrú chuť....
(najlepšie tuhne čokolády na mriežkach)