Perfektné parížske rožky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 bielkov a 37 dkg práš. cukru, 22 dkg mletých orechov, 1 lyž. polohrubej múky, trochu práš. cukru
Plnka: 2 dcl silnej čiernej kávy, 2 źĺtky, 1 Zlatý klas, 500 ml mlieka, 1 Helia a 20 dkg práš. cukru
+ čokoláda na polevu

POSTUP PŘÍPRAVY

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a potom ešte okolo 7 min šľaháme nad parou, aby bol sneh tuhý. Po odstavení zľahka zamiešame orechy a múku a na hrot noža prášku do pečiva. Striekame ozdobným vrecúškom na vymastený a vysypaný plech. Sušíme pri miernej teplote.

Plnka: Do vychladnutej kávy pridáme dve žĺtka a 1 Zlatý klas, rozšľahánme a vylejem do vriaceho mlieka. Uvaríme z stáleho miešania hustú kašu. Necháme vychladnúť. Zvlášť vymiešame tuk s cukrom a postupne po častiach zašľahávame vchladnutú kašu. Hotovú plnku opäť ozdobne nastriekame na usušené rožky a po stuhnutí omočíme v čokoládovej poleve. Sú naozaj vynikajúce!!!

Takto nastriekame rožky.
Na tie porom nastriekame plnku.
Asi takto....spôsob si zvolíme podľa fantázie.
A šup do čokolády...:)
Necháme stuhnúť a servírujeme. Dobrú chuť :)))