Rezne v oblakoch, alebo 2v1.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Bravčové mäsko (krkovička, karé), zemiaky, hladká múka, pivo, vajce, olej, soľ.

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe

Mäsko si narežeme na malé rezníky.
Vyklepeme a posolíme.
Pripravíme si uvedené suroviny.
Budeme potrebovať asi toľko zemiakov.
Nastrúhame na mixéri, alebo ručne.
Pridáme jedno vajce a pohár piva.
Pivko nám spraví peknú penu.
Pridáme hladkú múku, trošku soli a vypracujeme hustejšie cestíčko.
Pripravené rezníky obaľujeme v hladkej múke a potom v cestíčku a vyprážame v horúcom oleji. Ja som namočila mäsko do cesta a vyberala ho lyžičkou, aj s väčším množstvom cesta.
Samozrejme, z oboch strán. Osvedčilo sa mi, že čím sú menšie, tým jednoduchšie sa obaľujú, z väčších kúskov chce totiž to cestíčko stiecť.
Medzitým vypijeme pohár piva :-)
Hotové rezne podávame so zemiakmi, ale najlepšie sú aj tak len tak do ruky.
A ešte rada na záver: nerobte si cesto dopredu...zemiaky môžu sčernať a cesto zrednúť.