Rezne v oblakoch, alebo 2v1.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Bravčové mäsko (krkovička, karé), zemiaky, hladká múka, pivo, vajce, olej, soľ.
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovom postupe
 |
Mäsko si narežeme na malé rezníky. |
 |
Vyklepeme a posolíme. |
 |
Pripravíme si uvedené suroviny. |
 |
Budeme potrebovať asi toľko zemiakov. |
 |
Nastrúhame na mixéri, alebo ručne. |
 |
Pridáme jedno vajce a pohár piva. |
 |
Pivko nám spraví peknú penu. |
 |
Pridáme hladkú múku, trošku soli a vypracujeme hustejšie cestíčko. |
 |
Pripravené rezníky obaľujeme v hladkej múke a potom v cestíčku a vyprážame v horúcom oleji. Ja som namočila mäsko do cesta a vyberala ho lyžičkou, aj s väčším množstvom cesta. |
 |
Samozrejme, z oboch strán. Osvedčilo sa mi, že čím sú menšie, tým jednoduchšie sa obaľujú, z väčších kúskov chce totiž to cestíčko stiecť. |
 |
Medzitým vypijeme pohár piva :-) |
 |
Hotové rezne podávame so zemiakmi, ale najlepšie sú aj tak len tak do ruky. |
 |
A ešte rada na záver: nerobte si cesto dopredu...zemiaky môžu sčernať a cesto zrednúť. |