Pšenový nákyp

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
120 g pšena
300ml mlieka
200ml vody
stipka soli
200g zmesi semienok, hrozienok a burizonov
2 vajicka
cukor
med
tvaroh
jablka
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup pri obrazkoch
 |
Pseno dame do hrnca a 2 krat po sebe sparime horucou vodou a zlejeme |
 |
Zalejeme 300ml mlieka a20ml vody, pridame stipku soli a za obcasneho miesania varime pod pokrievkou 10 minut |
 |
Do este teplej, ale nie horucej zmesi vmiesame med podla chuti, zmes hrozienok, semienok a burizonov (tieto byt nemusia, mozete si to pozmenit pridanim orechov ), 2 cele vajcia, kto chce moze dat zvlast zltka a vyslahany sneh, rozdiel vsak nie je skoro ziadny |
 |
Vymastime a struhankou si vysypeme misu z jenskeho skla a navrstvime tam polovicu zmesi...
Uhladime a na to dame vrstvu tvarohu vymiesaneho s cukrom |
 |
Na tvaroh poukladame jablka a rozprestrieme zvysok psenovej zmesi |
 |
dame zapiect do truby vyhriatej na 200 st. asi na 30-40 minut, kym nie je povrch zlatavy |
 |
Podavame teple i studene, s kompotom alebo len pocukrovane.
my sme to dnes mali s kopcekom nesladenej slahacky
Dobru chut |