Pšenový nákyp



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

120 g pšena 300ml mlieka 200ml vody stipka soli 200g zmesi semienok, hrozienok a burizonov 2 vajicka cukor med tvaroh jablka

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup pri obrazkoch

Pseno dame do hrnca a 2 krat po sebe sparime horucou vodou a zlejeme
Zalejeme 300ml mlieka a20ml vody, pridame stipku soli a za obcasneho miesania varime pod pokrievkou 10 minut
Do este teplej, ale nie horucej zmesi vmiesame med podla chuti, zmes hrozienok, semienok a burizonov (tieto byt nemusia, mozete si to pozmenit pridanim orechov ), 2 cele vajcia, kto chce moze dat zvlast zltka a vyslahany sneh, rozdiel vsak nie je skoro ziadny
Vymastime a struhankou si vysypeme misu z jenskeho skla a navrstvime tam polovicu zmesi... Uhladime a na to dame vrstvu tvarohu vymiesaneho s cukrom
Na tvaroh poukladame jablka a rozprestrieme zvysok psenovej zmesi
dame zapiect do truby vyhriatej na 200 st. asi na 30-40 minut, kym nie je povrch zlatavy
Podavame teple i studene, s kompotom alebo len pocukrovane. my sme to dnes mali s kopcekom nesladenej slahacky Dobru chut