
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1kg cibule, 1kg papriky, 1kg rajčín (ošúpané), 1/2 deka, 2dl oleja, 2dl octu, 1,5dl cukru, 8 strúčikov cesnaku, 5ks (10) feferóniek, 2dl horčice polotučnej (väčší pohárik)
POSTUP PŘÍPRAVY
Všetku zeleninu pokrájame na väčšie kúsky a dáme variť spolu s preosiatym dekom, olejom, octom a cukrom. Keď je zelenina uvarená, zmixujeme a pridáme horčicu a ešte 10 minút varíme. Kvôli lepšej farbe môžeme pridať pretlak. Po uvarení naplníme do pohárikov a sterilizujeme kým nechytia viečka, prípadne poháriky len postavíme dolu hlavou. Feferóniek je v pôvodnom recepte 5 ks, kto má však rád pikantnejšie, môže dať kľudne aj 10 ks. Nátierka je dobrá na chlebík, ale i do gulášu, či pod dusené mäso.