Plnene kosicky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g listkoveho cesta, 250 g Ricotty, 200 g Fety, zelene olivy (cca 20 kuskov), stava z 1/2 mensieho citrona, trochu muky na podsypanie cesta, vykrajovatko na cesto a muffinova forma
POSTUP PŘÍPRAVY
Dalsia variacia mojho oblubeneho listkoveho cesta. Kosicky su na pripravu velmi jednoduche a hodia sa k vinku. Navsteva urcite viac oceni taketo pohostenie ako uz okukane chlebicky::)
 |
do misy dame Ricottu, namrvime Fetu a este vidlickou spracujeme masu |
 |
pridame na kolieska nakrajane olivky (asi 6-7 kuskov nechame na zdobenie), citronovu stavu a premiesame |
 |
listkove cesto rozvalkame asi na hrubku 3 mm, vykrajujeme kolieska, ktorymi potom "vystelieme" formu na muffiny |
 |
na porovnanie vkladam foto mojich dvoch foriem, na tieto kosicky som pouzila tu vlavo,je plytsia |
 |
do kosickov dame 1 KL plnky a vrch zdobime kolieskom olivy |
 |
tak uz po upeceni |
 |
zo zbytku cesta som urobila male krekry. Ako spravne gazdina, ani zrnko nazmar:):) |
 |
no a uz mozeme degustovat |