Výražkový chlieb



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

7 PL oleja 300 ml mlieka 11/2 PL citrónovej šťavy 11/2 PL kyslej smotany 300 g výražkovej žitnej múky 300 g hladkej pšeničnej múky 2 kL soli 1 KL cukru 1 1/2PL kmínu 1 v šupke uvarený zemiak, nastrúhať ,ja davam surovy 1/2 kocky čerstvého droždia

POSTUP PŘÍPRAVY

Do pekárne dávam najprv tekuté zložky, cukor, múku a ostatné. Je dobré najprv naliať olej priamo na miešace háky po upečení potriem studenou vodou..Program klasik,stredny,II,

750g chlieb

200 ml mlieka
5 PL oleja
1 PL citrónovej šťavy
1 PL kyslej smotany
200 g výražkovej žitnej múky
200 g hladkej pšeničnej múky – PENAM na prípravu kysnutého cesta
2 kL soli
1KL cukru
1 PL kmínu
1 v šupke uvarený zemiak nastrúhať ,ja davam surovy
1/2 kocky čerstvého droždia

A
B surovy zemiak
C 5 minut necham v pekar./otvorene/