Musaka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: 350g mletého mäsa, 2 ks menšie cibule, 1-2 ks strúčiky cesnaku, 10 ks menších zemiakov, 1 - 2 ks baklažánov, 3ks čerstvých paradajok, príp. paradajky v konzerve, 2dc mlieka, maslo, hladkú múku, za 2 hrste tvrdého syra, olej, korenie, soľ ...

POSTUP PŘÍPRAVY

:)

foto niekoľkých potrebných surovín... :)
Baklažán rozrežeme, vydlabeme dužinu, nasolíme a necháme 30 - 60 minút odstáť.
Mleté mäso sprudka opražíme na cibulke a cesnaku, posolíme, okoreníme čiernym mletým korením, podlejeme vodou, dusíme do polomäkka.
Neskôr pridáme paradajky, buď z konzervy, alebo čerstvé zbavené šupky a pokrájané na kocky.
Zapekaciu misku vymastíme, vysypeme strúhankou, poukladáme zemiaky, ktoré sme si vopred uvarili v šupke (príp. nemusíte variť v šupke, stačí ich očistiť a trošku opražiť na oleji..., komu ako sa chce). Na zemiaky poukadáme kúsky baklažánu, ktorý sme si samozrejme umyli od soli a nakrájali na takéto pásiky ...
Vrstvíme - mäsovú zmes, znova baklažán a ...
Opäť zemiaky. Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry, cca na 30min.
Z 2PL masla, 2PL múky urobíme svetlú zápražku (zásmažku, .... zácvičku, že Linda ? :D xexe ), pomaličky prilievame 2dcl mlieka, potom ešte pridáme tie 2 hrste postrúhaného tvrdého syra... Počkáme kým sa syr nerozpustí a masa nezovrie.
Vlejeme na musaku a vložíme znova do rúry, na ďalších cca 15 min.
A moja Katka by povedala "hotolóóó" ... Hotové je, dobrú chuť...

Toť musaka, ako ju robím ja. POZOR!!! Prudko jedlé :))
DOBAR TEK!