Plnka, pred ktorou budete mať rešpekt, ale nakoniec vám nedá, aby ste ju neskúsili :-)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajec, 30 Dkg kryštálového cukru, štipka soli, 2 vanilkové cukre, 2 palmariny (250 g), kto chce tak aj trochu rumu. (1 vajce = 60 g cukru) Ja som dala 1 palmarin a 1 poctivé obyčajné maslo. Je to vynikajúca plnka, ktorú mi dokonca pochválili aj sestry a to je už čo povedať. :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Hor sa na postup. Nie je náročný na prípravu, ale na pozornosť. Takže pri tejto plnke sa neopovážte ani len pozrieť niekam inam ako na mikrovlnku, pretože plnka sa varí v mikrovlnke. Dnes som fotky nestihla, nabudúce to však už stihnem.
1. Najskôr si pohľadáme vhodnú misu do mikrovlnky. Musí byť dosť veľká, ale taká, aby sa vám zmestila v pohode do mikrovlnky.
2. Rozbiť vajíčka do misy určite viete. Pridáme štipku soli, kryštálový cukor spolu s vanilkovým. Vajíčka a cukor vymiešame mixérom do peny. Na to podľa mňa ani fotku netreba. :-)
3. Do inej misy si dáme zmäknuté palmariny, trochu ich môžeme popučiť vidličkou. Odložíme nabok. Budeme ich potrebovať, keď sa plnka dovarí v mikrovlnke.
4. Nachystáme si varešku, aby sme ju mali po ruke, budeme ju teraz potrebovať na premiešanie plnky. Spolu s vareškou aj nejaký tanier, kde si ju potom môžeme odložiť. Mne to tiež došlo až potom, keď mi plnka okvapkala všetko okolo mikrovlnky.
5. Keď máme vajíčka s cukrom vyšľahané, vložíme celú misu do mikrovlnky. Nezakrývame.

A TERAZ ZAČÍNA TÁ VEEEEĽMI POZORNÁ ČASŤ!
6. Nastavíme časovač na 5 - 7 minút (ja som dala 6) a zapneme mikrovlnku.
7. Hľadíme na mikrovlnku, nepokúšajte sa ani len hlavu otočiť alebo nedajbože sedieť pri MMB či vykecávať so svokrou cez telefon. :-) Každých 20 -30 sekúnd mikrovlnku otvoríme a pripravenou vareškou plnku pomiešame. Plnka musí byť horúca. Potom pozor aj na misku, ku koncu je postupne trochu horúcejšia.
8. Dáme späť do mikrovlnky, zase rátame do tridsať (ak nemáte digitálnu mikrovlnku), potom plnku zase premiešame. Ak to nevyberiete, môže sa vám veľmi rýchlo stať, že namiesto plnky budete mať praženicu, ale aj cukrom. :-)
9. Tú plnku stále nespúšťajte z očí, v mikrovlnke sa totiž plnka krásne nafukuje, aby ste to stihli vypnúť skôr, ako vám plnka utečie z misky. Takto to opakujeme po celých 5 -7 minút, čo sa plnka varí v mikrovlnke.
10. Na začiatku je to skôr pena, ale postupne ku koncu získava hustejšiu konzistenciu a na konci bude pripomínať napr. taký polohustý puding zo zlatého klasu alebo tekutý med. To je len dobre.
11. Zoberieme tú druhú misu s palmarinom, zapneme znovu mixér a prešľaháme palmariny. Je dobré vyložiť ich z chladničky skôr, aby boli zmäknuté. Pridáme polovicu HORÚCEJ plnky a stále miešame mixérom. Druhú polovicu plnky dáme zatiaľ riadne vychladiť.
12. Teraz sa vám bude zdať, že ste niečo určite pokazili, pretože tá horúca plnka s palmarinmi urobí veľmi zvláštnu, ba až trochu nevzhľadnú hmotu. NEBOJTE SA, TAK TO MÁ BYŤ!
13. Hmotu si nevšímajte, len stále mixujte. Kto má mixér aj s otočnou miskou, môže si vyložiť nohy a dať si kávu. Ale keďže ja mám len taký obyčajný mixér, a k tomu ešte trochu ťažký, neostávalo mi nič iné, iba posilovať ruky a stále miešať, stále miešať, stále miešať. (Možno aj 10 minút).
14. Z počiatočného neidentifikovateľného čuda sa postupne miešaním prepracujete k nádhernej hladkej mase. Tiež som sa na to dívala dosť skepticky, že akože z tohto aj niečo bude? Môže sa vám dokonca plnka aj zraziť. STOP! Ešte to nevyhadzujte, len stále miešajte, uvidíte, že sa to podarí.
15. Choďte skontrolovať na balkón druhú polovicu plnky, či náhodou už aj ona nie je súca spojiť sa s ostatnou plnkou. Ak je už dobre vychladená, zmilujte sa nad ňou a pridajte ju k tej dlho sa šľahajúcej mase a znovu premixujte. Črpla som aj trochu rumu, hm...
16. A teraz môžete skúsiť, či budete mať aj vy nebíčko v papuli. :-)
17. Natrieť na torty a koláče bežným spôsobom. :-)
A ozaj, ak chcete tmavú plnku, pridáme čokoládu alebo kakao. Ale vanilková (svetlá) je lepšia.