ČOKOLÁDOVÉ SUFLÉ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Prísady: 1 PL kakaa v prášku 100 g čokolády (nalámať na kúsky) 15 g masla 2 PL rumu (brandy alebo pomarančový džús) 3 vajcia (bielka oddeliť od žĺtok) 50 g cukru tuk na vymazanie ozdoba: 25 g strúhanej čokolády vanilková zmrzlina

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyhrejte rúru na 180 ° C. Vymažeme 4 mištičky na suflé.
V hrnci rozpustíme kakao v 2 PL horúcej vody. Pridáme čokoládu nalámanú na kúsky a nad parou roztopte.
Čokoládovú zmes odstavíme zo sporáka a necháme trochu vvychladnúť. Pridáme maslo, rum, brandy alebo pomarančovú šťavu a žĺtky z vajíčok.
Bielka dáme do inej nádoby a ušľaháme z nich tuhý sneh. Pridáme cukor a znovu šaháme. Veľkou lyžicou do bielkovej zmesi opatrne „zabalíme“ čokoládu. Musíme ju vmiešať do snehu pomalými pohybmi, aby sneh „nespadol“.
Sneh rozdelíme do 4 mištičiek a na jednom plechu ich vložíme do rúry.
Na plech nalejeme toľko teplej ody, aby siahala do ½ misiek. Plech vložíme do rúry a suflé pečieme cca 20 minút až do stuhnutia zmesi uprostred.
Mištičky vyberieme z teplej vody. Hotové suflé môžeme servírovať vlažné alebo ho necháme vychladnúť a odložíme ho na 1 hod. do chladničky.
Servírujeme ho s kopčekom vanilkovej zmrzliny a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.