Sladké briošky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150 ml mlieka, 30g cukru (ak chcete sladšie tak 40g cukru), štipka soli, 40g masla, 280g hl. múky, 9g čerstvého droždia, mak na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto skvelé briošky robím v pekárni Moulinex XXL Baguette.
Všetky prísady vložíme do pekárne, nastavíme program 9 - Bagety a kôrku čislo 1. Ak necháte 2 (medium) briošky prihoria. Ked pekáreň cca 5x zapípa vyberieme cesto a vytvarujeme 4 rovnaké bagety. Postup na tvarovanie bagiet nájdete na www.club-paneo.com
Keď budete tvarovať briošky, doska nemusí byť pomúčená, cesto sa nelepí.
Je dôležité, aby ste nenechávali briošky dlho po dopečení v pekárni, potom kôrka veľmi výrazne zhrubne.

Takto vyzerajú pred pečením.