Kapustník



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hl. alebo polhrub. múky, 1 dcl oleja, 2 čaj. lyžičky soli, 2 čaj. lyžičky rasce, 3 dcl mlieka, 25 g droždia, 1 čaj. lyžička cukru, 2 hrste kyslej kapusty, 3 strúčiky cesnaku,

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripravíme si z mlieka, cukru a droždia kvások, ktorý necháme vykysnúť asi 15 min..Múku preosejeme, pridáme soľ, rascu, olej a vykysnutý kvások. Zamiesime a pred koncom miesenia pridáme kyslú kapustu, ktorú si trochu ohrejeme v MR. Necháme kysnúť asi 1 hod..Po vykysnutí preložíme na naolejovaný plech a necháme opäť podkysnúť asi 20 min..Posolíme, posypeme rascou a dáme piecť pri teplote 190 stupňov na 20 minút. Po 20 minútach po vyberieme a potrieme rozpučeným cesnakom, ktorý si rozmiešame s trochou oleja a soli. Dáme opäť do rúry ešte na 10 minút, aby nám cesnak pekne sčervenel. Vytiahneme, necháme vychladnúť a môžme podávať. Dobrú chuť.

Recept preložený z Múčniky-poháre.

Vymiesené cesto
Vykysnutý kapustník na plechu,
Kapustník po 20 minútach pečenia potretý cesnakom.
Upečený kapustník.