Jablkový koláč so smotanovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 1/2 kocky droždia, 350 g HL múky, 170 ml mlieka, 75 g masla, 50 g kryšt. cukru, štipka soli. Plnka: 750 g jablk, šťava z 1 citrona, 2 vajíčka, 100 g masla, 100 g prášk. cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 2 polievkové lyžice vanilkového pudingu

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme polotuhé cesto, necháme 1/2 hodiny kysnúť. Medzitým umyjeme, olúpeme a nakrájame jablká na hrubšie plátky a pokvapkáme ich citronom. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, vmiešame žltky a puding, až vznikne hladký krém. ja som pridala asi 5 PL pudingu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, smotanu vyšľaháme a zmiešame s krémom a snehom. Vykysnuté cesto dáme na vymastený plech, po 10 min. kysnutia potrieme krémom a poukladáme naň plátky jablk. Pečieme v predhriatej rúre asi 35 min pri 200 C. Porcie koláča môžeme poliať teplým vanilkovým krémom.
Tento recept mám z vnútornej strany droždia. tak som vyskúšala a musím povedať, že je super :)

Vypracujeme polotuhé cesto.
Olúpané jablká nakrájame na plátky a pokvapkáme citronom.
Cesto dáme na plech. len som ho roztlačila rukami.
Uvaríme si vanilkový puding.
Vyšľaháme sneh.
Sneh vmiešame do pudingu.
Vymiešame maslo s cukrom, do masy vmiešame puding so snehom a vyšľahanú smotanu. Hmotu natrieme na vykysnuté cesto.
naukladáme plátky jablk, možeme posypať škoricou.
Upečený koláčik. Krásne vonia.
Koláčik má fantastickú chuť! a ešte poliate pudingom... Dobrú chuť!