BUREK

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g mleté hovädzie mäso, 250g mleté bravčové mäso, 2-3ks cibule, 2ks vajec, 500g hladká múka, olej, 1 lyžička octu, soľ, peper

POSTUP PŘÍPRAVY

Z múky, oleja, soli a vody vypracujeme stredne tuhé cesto, ktoré rozdelíme na 5 častí. Jednotlivé časti rozvaľkáme na tenké obdĺžnikové pláty a necháme ich chvíľu postáť.
Z mletého mäsa, nadrobo pokrájanej cibule, vajec, soli a pepru si pripravíme zmes a rozdelíme ju na 5 častí.
Na každý plát mäsa dáme zmes a po dlhšej strane zavinieme, tak akoby sme robili palacinky.
Jednotlivé záviny poukladáme tesne vedľa seba na vymazaný plech a pečieme asi 1 hod.
Počas pečenia občas testo prepichneme vidličkou. Na konci burek ešte potrieme olejom.

Fotodokumentácia niekedy nabudúce :)))